EnglishProductenAdvies

Second Opinion

We zijn allemaal expert op ons eigen werkterrein. Maar als er werk uitgevoerd moet worden door een externe IT expert, hoe beoordeel je dan of dit voor jou de juiste expert is en zijn levering of advies dan het juiste is? Als je om welke reden dan ook twijfelt aan de mening, het advies, de offerte of uitvoering van je huidige expert, dan heb je de mogelijkheid om een second opinion aan te vragen. Een second opinion schept helderheid, zonder de verwarring zoals een tweede advies of extra offerte dat doet.

BCP Software is een onderneming dat met een kleinschalig team van experts al meer dan 20 jaar software ontwikkelt, organisaties en mensen begeleidt en opleidt. Daardoor zijn wij in staat om gebaseerd op eigen ervaringen met fixed-price projecten en een breed scale aan soorten projecten, een kundige beoordeling te maken. Tevens kunnen wij advies geven over communicatiestijlen of een te volgen pad met een externe partij, leverancier of adviseur.

De praktijk leert immers dat experts soms onvoldoende in staat zijn om de techniek begrijpelijk of inzichtelijk te maken. Zo kunnen er in projecten onuitgesproken verwachtingen en aannames ontstaan die onduidelijkheid, miscommunicatie en frustratie met zich meebrengen. Daarmee zelfs een aanvankelijk goede partij veranderen in tegenpartij. Bij leveringen ontstaan er vrijwel altijd momenten waarbij ogenschijnlijk kleine aanpassingen soms onverwacht grote inspanning kosten. En omgekeerd zijn grote functionaliteiten soms in veel kortere tijdsbestekken op te leveren. Dus hoe beoordeel je een offerte of een advies op waarde als het niet jouw eigen expertise is?

Vergelijk dat met het nemen van een nieuw mobiel abonnement, of het kopen van een nieuwe smartphone. Simpelweg vergelijken van twee offertes geeft vaak een onvoldoend antwoord, of de eigenschappen worden zelfs niet begrepen. Dit is heel gebruikelijk als het niet uw eigen expertise betreft. Een second opinion kan dan helderheid scheppen. Een second opinion die toelichting geeft in plaats van een extra verwarrende, niet te vergelijken, offerte of levering.

Een second opion kan veel spraakverwarring en miscommunicatie voorkomen, en dat met een beperkte inspanning van de onafhankelijke experts van BCP Software. Onze experts zijn voor u een onafhankelijke partij die zowel de IT doorziet, de rol van de leverancier kent, als ook uw rol als klant. Door het menselijke oor dat onze experts meebrengen zijn we in staat om op begrijpelijke wijze toelichting te geven.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

© 2000-2024 Copyright - All rights reserved